کاربرد سنسور فشار, همه مقالات

ویژگی های ترانسمیتر فشار و دما در صنعت غذا و نوشیدنی

غذا و نوشیدنی

ترانسمیترهای فشار و دمای بسیار دقیق و تخصصی، برای لوله‌ها، فیلترها و مخازن در صنایع غذا، نوشیدنی، لبنیات و داروسازی حیاتی هستند. تجهیزات اندازه‌گیری استفاده شده در این کاربردها باید نیازمندی‌های خاصی را تامین کنند، همچون مواد و متریالی که از آن ساخته می‌شوند، کیفیت سطحی، مقاومت در برابر شوک و ضربه و نوع کانکشن (اتصال به فرآیند).

ترانسمیتر دما مورد نیاز غذا نوشیدنی

غذاها و نوشیدنی‌ها باید در دمایی بسیار مشخص تولید و نگهداری شوند تا کیفیت و ایمنی آن‌ها تامین شود. در نتیجه کنترل دقیق و صحیح اندازه‌گیری دما در کل فرآیند، از تولید تا زمان تحویل، حیاتی است.

دماهای پایین ممکن است بهداشت و ایمنی محصول را به خطر انداخته و دماهای بالا می‌تواند به هدر رفت انرژی و هزینه‌های بیشتر منجر شود.

ترانسمیتر فشار مورد نیاز غذا نوشیدنی

این صنعت همچنین نیازمند سنسورهایی هستند که بتوانند فشار شدید فرآیند های تمیزکاری شستشو در محل (CIP) و استریلیزاسیون در محل (SIP) را تحمل کرده، بازیابی دمایی سریع داشته باشند و همینطور خروجی‌های دیجیتال ارائه کنند و بر اساس سیال مورد اندازه‌گیری، برای بخش‌های خیس‌شونده از متریال‌های خاص استفاده کنند.

شستشو در محل

تمیزکاری CIP برای تمیز کردن سطوح داخلی کتری و دیگ، لوله‌ها و مخازن تجهیزات فرآوری و پردازش غذا و نوشیدنی‌های مایع و شبه‌مایع استفاده می‌شوند.

بخش‌های خیس‌شونده‌ی ترانسمیتر، بخش‌هایی هستند که در تماس با سیال مورد اندازه‌گیری قرار می‌گیرند. بخش‌های خیس‌شونده باید لبه‌هایی نرم و جوشکاری تمیز داشته باشند و فضاهای کوچک نداشته باشند که سیال و فرآورنده بتواند در آن گیر کند و فاسد شود.

عموما، بخش‌های خیس‌شونده برای این سنسورها از جنس فولاد ضد زنگ 316 ساخته می‌شود. طراحی بهداشتی قطعات کارخانه‌های غذا و نوشیدنی که به شکل فیزیکی محصولات را لمس می‌کنند حیاتی است تا از آلودگی و آلایندگی جلوگیری شود.

ترانسمیترهای سطح/فشار در این صنایع از دیافراگمی انعطاف‌پذیر به عنوان المان سنسینگ فشار بهره می‌گیرند. استفاده از دیافراگم از جنس فولاد ضدزنگ باعث می‌شود که اندازه‌گیری ایمن‌تر و با اطمینان بیشتری انجام شود. اگر سطح دقیق را در کاربردهای مخزن بدانید، کنترل بهتری روی هزینه محصول و روند تولید خواهید داشت. باید بر فشار داخل خط لوله‌های فرآیند نظارت شود تا هر گرفتگی در لوله‌ها شناسایی و تشخیص داده شود.

کاربردهای رایج سنسور غذا عبارتند از:

شیر فرادما (UHT) – میلیاردها کیلوگرم شیر هر ساله در تولید محصولاتی بسیار متنوع استفاده می‌شوند، همچون ماست، کره، پنیر، خامه ترش، پنیر کاتیج و غیره. فرآیند تولید هر یک از این محصولات متنوع است اما همگی دارای مرحله‌ای هستند که در آن شیر گرم و سپس خنک می‌شود. حفظ دمایی ثابت برای شیر در تمام این فرآیند، برای تولید محصولی با کیفیت بالا و ایمن، حیاتی است.

سطح مخزن (نگهداری) – محصولات غذا و نوشیدنی در زمان تولید، در مخازنی نگهداری می‌شوند. اندازه‌گیری دقیق فشار سطح و دما در این مخازن نگهداری، بایگانی و صورت جلسه خوبی از موارد موجود را فراهم می‌آورد.

پخت تخصصی – کنترل پیوسته‌ی دما در فرهای بسیار بزرگ استفاده شده در نانوایی و شیرینی‌پزی‌های صنعتی، در تولید محصولی با طعم و ظاهر با کیفیت بالا حیاتی است. برای محقق کردن این مسئله، این فرها از ترانسمیترها در چندین نقطه بهره می‌گیرند.

سایر کاربردهای سنسور فشار و دما:

  • مخازن نگهداری – پمپ‌ها و شیرها
  • هشدارها، آلارم‌ها و سیستم‌های نظارت بر پردازش و فرآوری غذا
  • خالص‌سازی آب (تصفیه آب بهداشتی)
  • سنسینگ سطح مایع برای عملیات فرآوری صنعتی غذا
  • تکنولوژی‌های انجماد سریع کرایوژنیک (‌فوق سردشناسی)
  • آزمایشگاه‌های تست غذا
  • ذخیره‌سازی گاز مایع
  • انتقال و جابجایی
  • توزیع مایع
  • کنترل مواد شیمیایی و حلال
  • مخازن تعادل
  • سیلوها
  • سرج تانک (مخزن ضربه‌گیر)
  • فرآیندهای میکس کردن و دسته‌بندی
  • سیستم‌های طعم (flavor)
  • پاستوریزه کردن
  • امولسیون
  • ماشین‌های پُرکُن (فیلینگ)
  • فرآوری و پردازش گوشت
  • هموژنیزه کردن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code