Distilled water آب مقطر

آب مقطر، آبی است که جوش داده و به بخار تبدیل شده است و سپس در ظرف دیگری کندانس شده و دوباره به مایع تبدیل شده است. ناخالصی‌های موجود در آب اولیه که نقطه‌ی جوش نزدیک به آب ندارند، در ظرف اول باقی می‌مانند و وارد آب مقطر نمی‌شوند. به همین دلیل، آب مقطر یکی از انواع آب خالص است.

در آزمایشگاه‌های شیمی و بیولوژی، و همچنین در صنعت، جایگزین‌های ارزان قیمت‌تر مانند آب دیونیزه شده به آب مقطر ترجیح داده می‌شود. ولی در صورتی که به خلوص بیش‌تر نیاز باشد باید از آب مقطر استفاده کرد.

چگالی (ρ) آب مقطر در دمای 20°C برابر با 998 kg/m3، ویسکوزیته‌ی دینامیک (μ) آن 1.00×10-3 Pa.s و ویسکوزیته‌ی کینماتیک (ν) آن 1.00×10-6 m2/s است. سازگاری آب مقطر با دیافراگم‌های با جنس‌های مختلف در جدول زیر آمده است:

 

آب مقطر  
A Stainless steel 303 (UNS S30300, EN 1.4305)
A Stainless steel 304 (UNS S30400, EN 1.4301)
A Stainless steel 316 (UNS S31600, EN 1.4401)
A Stainless steel 316L (UNS S31603, EN 1.4404)
A Stainless steel 630 (17-4PH, UNS S17400, EN 1.4542)
A Teflon (PTFE)
A Brass
A Ceramic
A Hastelloy C
A: عالی     B: خوب     C: ضعیف     D: توصیه نمی‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code